Dokončenie výstavby tunela Branisko ku koncu júna 2003 je reálne

14.04.2003 Celý región

Harmonogram postupu prác na výstavbe diaľničného tunela popod horský masív Branisko na rozhraní okresov Prešov a Levoča sa plní a je reálny predpoklad, že st...
Harmonogram postupu prác na výstavbe diaľničného tunela popod horský masív Branisko na rozhraní okresov Prešov a Levoča sa plní a je reálny predpoklad, že stavba bude hotová k 30. júnu 2003. Vyhlásil to 28. marca na tlačovej konferencii v Behárovciach po skončení kontrolného dňa minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Pavol Prokopovič. Konštatoval uspokojenie zo spolupráce všetkých zainteresovaných strán. Na druhej strane povedal, že na kontrolnom dni nie sú predmetom záujmu výsledky kontroly Najvyššieho kontrolného úradu v Slovenskej správe ciest (SSC). \"Trvám na tom, že budeme postupovať v zmysle zákona, \" dodal.

Minister konštatoval zlepšenie spolupráce medzi firmami po prijatí opatrení na kontrolnom dni v decembri 2002.
Generálny riaditeľ SSC Dušan Faktor uviedol, že v tomto roku sa na stavbe realizujú práce za 960 miliónov Sk. Doteraz sa na výstavbe pravej tunelovej rúry, dvoch portálových objektov, vetracej šachty a na realizácii technologickej časti preinvestovalo okolo 5 miliárd Sk. Zo správy SSC predloženej na prerokovanie účastníkmi kontrolného dňa vyplynulo, že zhotoviteľ technológie v pravej tunelovej rúre ZPA Křižík, a. s. , Prešov pre proces kolaudácie stavby plánuje obdobie od 9. júna do 30. júna t. r. Od 1. júla by sa mala začať trojmesačná \"skúšobná prevádzka diela s účasťou verejnosti\".
 

Vyberte región